top of page

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

 

Σπούδασα ψυχολογία στο τμήμα ψυχολογίας του ΑΠΘ. Συνέχισα τις σπουδές μου, στο πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης στη Σουηδία, όπου και απέκτησα το μεταπτυχιακό μου, με τίτλο "Εφαρμοσμένη Έρευνα στη Ψυχολογία" με άριστα. Παράλληλα, ολοκλήρωσα την εκπαίδευσή μου ως ψυχοθεραπεύτρια στη σχολή Sverigehälsa της Σουηδίας, όπου και ειδικεύτηκα στη Γνωσιακή-Συμπεριφορική θεραπεία καθώς και στο Μindfulness. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης μου στην Ελλάδα και στη Σουηδία πήρα μέρος σε εκπαιδευτικά σεμινάρια για τη Ψυχανάλυση, και ολοκλήρωσα τη προσωπική μου ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία στη Στοκχόλμη, με την ψυχίατρο-ψυχαναλύτρια Dr. E.Högberg.

 

Λίγο αργότερα, συνέχισα την επιστημονική μου κατάρτιση λαμβάνοντας πιστοποιητικό εξειδίκευσης στο γνωστικό αντικείμενο «Διγλωσσία και Ειδική Αγωγή» από το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Επιπλέον, εκπαιδεύτηκα ως Κλινική Υπνοθεραπεύτρια από το North Hypnosis Institute.

 

Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής μου πορείας έχω εργαστεί στη Θεσσαλονίκη, στη Κρήτη και στην Στοκχόλμη σε ποικίλλα πλαίσια, με ενηλίκους και παιδιά. Πιο συγκεκριμένα :

 

  • Στο  «Συμβουλευτικό σταθμό τοξικομανών» του ψυχιατρικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης,

  •  Σε πρόγραμμα αποασυλοποίησης στα Χανιά που λειτουργεί σύμφωνα με τις αρχές της Ψυχιατρικής επανένταξης και αποκατάστασης των ασθενών,

  • Σε πρόγραμμα για την «Ψυχοκοινωνική στήριξη & μεταπαρακολούθηση ασθενών που εξέρχονται από το νοσοκομείο και ψυχοκοινωνική στήριξη ατόμων με προβλήματα υγείας»

  • Στη σουηδική εταιρία “Sverigehälsan-Svensk företagssjukvård AB” με ευάλωτες κοινωνικά ομάδες

  • Στην κοινωνική οργάνωση νέων «Άρσις».

 

Ενώ για 4 χρόνια υπήρξα επιστημονική συνεργάτιδα στο  «Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας» του παιδικού χωριού SOS της Θράκης.

 

Είμαι κάτοχος Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος Ψυχολόγου και έχω αποκτήσει την επίσημη αναγνώριση του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών  από το ελληνικό κράτος (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.). Προσπαθώ να συνεχίζω την επιστημονική μου κατάρτιση με τη παρακολούθηση συνεδρίων που αφορούν την πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία των ψυχικών διαταραχών, αλλά και με τη συμμετοχή μου σε εκπαιδευτικά σεμινάρια που άπτονται των ενδιαφερόντων μου.

 

Οι ερευνητικές μου εργασίες αφορούν τις διαστάσεις της ψυχικής ασθένειας, το στίγμα και το "Mental Health Literacy Among Swedish Adolescents", ενώ τον Ιούνιο του 2013 δημοσιεύτηκε άρθρο μου στο “European Psychiatry”  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=mental+health+literacy+tartani

 

Τέλος, γνωρίζω αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, σουηδικά και τούρκικα, καθώς πιστεύω σε αυτό που είπε ο Φελλίνη πως «κάθε διαφορετική γλώσσα σου δίνει και μια διαφορετική οπτική για τη ζωή», και οι διαφορετικές οπτικές για τη ζωή και τα παρελκόμενά της είναι εκ των ουκ άνευ, στη ψυχοθεραπεία.

 

  • Wix Facebook page
bottom of page